Tämän ohjeen pyysin ystävältäni jonka luona olin alusvaatekutsuilla. Ihan unelmaista suklaista torttua♥

Pohja Brownies pohja

125 g voita tai margariinia
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Jätä leivinpaperiin n. 7 cm leveä uloke, josta voit vetää helposti valmiin kakun tarjoilulautaselle. Voitele vuoan reunuksen alaosa margariinilla

 Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoita, kunnes seos on tasaista

Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri

Sekoita munat joukkoon yksitellen

Lisää lopuksi vehnäjauhot

Kaada taikina vuokaan

Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Tarvittaessa pese vuoan reunarengas. Anna jäähtyä ennen täytteen kaatamista. Kostutus Kermaliikörillä. Itse kostutin Baileyksellä.

Täyte :

1prk Flora Vanilla

200g Tuorejuustoa

100 Valkosuklaata

5 liivatetta

Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota Flora Vanilla ja sekoita siihen Tuorejuusto ja valkosuklaa. Sulata liivatteet tilkassa vettä ja sekoita varovasti täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita hyytymään.

Kun täyte on hyytynyt tee päälle suklaa peili.

3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevyt- tai rasvatonta maitoa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle

Laitoin päälle kaakaojauhetta, kun sattu pieni tapaturma kakun kanssa, kun otin jääkaapista joten sillä korjasin ulkonäöllisen virheen.

Kuva pohjasta:

ja valmiiista tortusta: