Näin mustikka aikaan on pakko tehdä tuoreista mustikoista piirasta
Pohja:
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
300 gr voisulaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripauksen laitoin valinjasokeria
Täyte:
mustikoita ripottelin varmaan 1/2 l
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota munat ja sokerisähkövatkaimella. Lisää vuorotellen voisulaa ja vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina nuolijalla leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Sekoita keskenään kermaviili, sokeria, muna ja vaniljasokeri. Levitä mustikat tasaisesti pellille ja kaada ohuena nauhana kermaviiliseos kaiken päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.