Tein elämäni ensinmäistä kertaa Banoffeeta. Kaapissa on ollut jo kauan purkki kondensoitua maitoa ja nyt nimipäivien kunniaksi päätin sitä kokeilla. Oli maukasta ja hyvää. Teen kyllä toisenkin kerran, mutta muunnellulla ohjeella!

Pohja:

  • 300 g Kaura keksejä
  • 100 g voita
  • Kaakoajauhetta noin 2rkl

Täyte:

  • Purkki kondensoitua maitoa
  • 4 banaania
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • kaakaojauhetta
  1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
  2. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
  3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
  4. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
  5. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
  6. Pilko kolme banaania toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko neljäs banaani kermavaahdon päälle.
  7. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle. Kaapissa oli vielä avattu kinuskikastike jota laiton vähän koristeeksi päälle.