Sain heti aamusta kahvi vieraan ja mietin mitä tekisin tarjolle. Omenia olen saanutkin ystävältäni ja niitä oli vielä hieman jäljellä. Selailin blogeja ja Kinuskikissan blogistahan taas löytyi herkullisin ohje. En ole ennen mascarpone juustoa käyttänytkään vaikka usein on pitänyt kokeilla. Tämä on aivain ihana piirakan ohje. Aivan ihanan pehmeä ja vaniljainen. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
Täyte:
1 ½ dl maitoa
1 ps vanhan ajan vaniljakastikejauhetta (Blå Band)
250 g mascarponejuustoa
400 g omenoita
1 ½ rkl siirappia
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muutamassa erässä taikinaan. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
Mittaa maito kulhoon ja lisää vispilällä sekoittaen vaniljakastikejauhe. Anna jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa. Sekoita joukkoon mascarponejuusto. Levitä täyte pohjan päälle.Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Asettele lohkot limittäin täytteen päälle.
Valuta omenoiden päälle siirappia.Paista 200 asteessa 45 minuuttia. Suoja pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.